ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , δυό σημαντικών δράσεων , που γίνονται
κάτω απ ́το brand name του Action In Greece ,της κινηματογραφικής – πολυμορφικής και πολυεπίπεδης
πρωτοβουλίας - που αποτελεί αυτόνομα - μία απ ́τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της Sigma Media
Group απ ́το 2015 – πράττοντας ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα .
https://sigmagroup.com.gr/
Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ αποτελεί ένα πρότυπο οδηγό γεύσης για όλες τις
Ελληνικές επιχειρήσεις Γαστρονομίας , που έντιμα και με σεβασμό υπηρετούν την τέχνη της Γαστρονομίας
στο σύνολο της .
Σ ́έναν πανέμορφο χώρο δεξιώσεων , το ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO , στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό
αισθητικής και γαστρονομικής απόλαυσης .
https://verandalatino.gr/
Την διοργάνωση της βραδιάς ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία και υψηλές παροχές υπηρεσιών το AITNA
CATERING .
http://www.aitnacatering.gr/
Σκοπός της βραδιάς , η ανακοίνωση των 89 κορυφαίων της Γαστρονομίας της Ελλάδας , που αναδείχθηκαν
μέσα στο 2022 ανάμεσα σε 560 επιχειρήσεις - που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ κι έφτασαν να πάρουν τη διάκριση των πέντε αστέρων .
Το εξαιρετικό μενού της βραδιάς , που βασίστηκε επάνω στα προιόντα 5 αστέρων που έχουν βραβευτεί
απ ́το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , επιμελήθηκαν οι executive chef Ελένη Ψυχάρη και
Σπύρος Κορωνάκης .
Οι εταιρείες με τα προιόντα τους , που συνένωσαν όλη την Ελλάδα στο μενού της βραδιάς και απογείωσαν
τις γεύσεις με την εξαιρετική τους πεντάστερη διάκριση είναι :
Bellisimo
Bousmalis
Creta votanica
Γιάννου τυροκομική
Ελαιόλαδο ΤΑΞΙΔΙ
Ελαιόλαδο KONOS HILL
Ζαφειράτος Παναγιώτης γλυκά του κουταλιού
Kandylas
Κρέατα Νάξου Αφοί Σιδερή
Λάσανον
Nινέλη
Όσπρια Χασίων
Τόνος Αλοννησιώτισσα
Τυροκομείο Νικόλας Πιτταράς
Τυροκομείο Βλάχα
Τυροσύρα τυροκομική
Ευχαριστούμε τις εταιρείες :
Μυλωνάς Θύμιος
NIVICE GROUP
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Εκλεκτά τρόφιμα
Το δροσιστικό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν να προσφέρουν οι :
Agapi ́s land
Biokoziakas
Μπουμπάρης Νικόλαος
Το ζεστό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν οι :
Bellisimo
Θεσσαρώματα
Τη βραδιά απογείωσαν με το κρασί τους τα οινοποιεία , αποστάγματα και ποτοποιεία :
Βρυσσάς
Grivas Wines
Kaskoutas
Κτήμα Μανωλεσάκης
Οινοποιείο Μοροπούλου
Tzivani ́s Estate
Την ζαχαροτεχνική δημιουργική κάλυψη της βραδιάς ανέλαβε η πεντάστερη ζαχαροτέχνης Κυριακή
Ανδρέαδη - που έφτιαξε ένα έργο τέχνης από ζαχαροπάστα για την παρουσίαση της βασιλόπιτας και μια
ιδιαίτερη τούρτα παγώνι , που έγινε αντικείμενο θαυμασμού απ ́τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς .
Τη βραδιά απογείωσε ζαχαροτεχνικά η εταιρεία King of Kandy με τις εκλεκτές ζαχαρένιες δημιουργίες της .
Οι πεντάστεροι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στη βραδιά , αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα αμοιβαίας
στήριξης και σεβασμού και η ομάδα του Action In Greece μοίρασε πέντε αστέρων εκλεκτά δώρα στους
επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς .
Το δώρο έκπληξη αφορούσε το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας και προσέφερε η Χρυσούλα Παπαλέξη.
Είναι μια διανυκτέρευση δυό ημερών για δύο άτομα στο ξενοδοχείο ΓΑΝΙΜΗΔΗΣ στο μαγευτικό Γαλαξείδι ,
που έχει βραβευτεί απ ́το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το εξαιρετικό του πρωινό . Το
εστιατόριο πέντε αστέρων ΠΟΡΤΟ στο Γαλαξείδι , προσέφερε ένα γεύμα ή δείπνο στον τυχερό με το φλουρί
της βραδιάς , που βρέθηκε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ και ήταν η μικρή Σοφία Ειρήνη Σταθοπούλου.
Για ακόμη μια φορά ο πίνακας της κορυφαίας εικαστικού Άννας Δημάκη, διακόσμησε τον χώρο και ζέστανε το
περιβάλλον με τα πολύτιμα μηνύματα του .
Τις συντονίστριες και παρουσιάστριες της βραδιάς , Στεφανία – Μαρία Βαλσαμάκη , Ευαγγελία Λεπεσιώτη
και Θεοδώρα Γκίνη καθώς και την οικοδέσποινα της βραδιάς Σοφία Στάμου , επιμελήθηκε ενδυματολογικά η
Άννα Ακτσαλή και η εταιρεία Rich Girl Boudoir .
Το κομμωτήριο Christy Lazou στο Χαλάνδρι επιμελήθηκε τα χτενίσματα της Σοφίας Στάμου , της Στεφανίας
Βαλσαμάκη και της Ευαγγελίας Λεπεσιώτη . Η beauty tender της Sigma Media Group Τζοάνα Κομποχόλη ,
επιμελήθηκε το μακιγιάζ των ως άνω κυριών .
Την βραδιά στόλισαν με την εκλεκτή τους παρουσία υψηλοί προσκεκλημένοι , εκλεκτοί εκπρόσωποι της
μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης , εκπρόσωποι των ΜΜΕ απ ́την Ελλάδα και το εξωτερικό ,
εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών , εκπρόσωποι ξένων επιμελητηρίων .
Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από δηλώσεις κάποιων εκ των εκλεκτών καλεσμένων :
Την βραδιά αγκάλιασε επίσης , η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ :
Γιώργος Παπαθανασόπουλος / Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα
(Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - Συγγραφέων Τουρισμού) - Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.
(Ένωση Δημοσιογράφων Πολιτισμού - Τουρισμού Ελλάδος)
Ελένη Κουμαντάνου – executive chef /Πρώην Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία αρχιμαγείρων
Ελένη Ψυχάρη - executive chef και συνεμπνεύστρια του μενού της βραδιάς
Κατερίνα Φιλίππου - Chemical Engineer / Wine Aficionado
Γιώργος Κουρούτος / Master designer of sugar art – Executive pastry chef – Καθηγητής στην τέχνη
των σχεδιασμών με ζαχαρόπαστα – Κορυφαίος εισηγητής σεμιναρίων για τη χρήση της
ζαχαρόπαστας σε όλη την Ελλάδα
Πένυ Τσουκαράκη / Food Greek tv stylist κορυφαίων μαγειρικών εκπομπών – Scene designer σε
εκπομπές μαγειρικής – Σύμβουλος γαστρονομικής αισθητικής και προώθησης
Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από δηλώσεις της επίτιμης επιτροπής :
Το σημαντικότερο μέρος της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των 89 επιχειρήσεων Γαστρονομίας , που κέρδισαν
το στοίχημα της υψηλής προσφοράς στο Παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι .
Απ ́όλη την Ελλάδα , τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά βραβευθέντες εκ των 89 κι έδωσαν όλοι μαζί
το μεγάλο ραντεβού για το Παγκόσμιο Forum Γαστρονομίας , που διοργανώνει το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και το Action In Greece για το 2024 .
Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από δηλώσεις των βραβευθέντων :
Προετοιμαζόμαστε για τα νέα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που θα γίνουν μέσα στο 2023 κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα δρώμενα που έπονται
την νέα χρονιά .
Ακολουθεί το γενικό βίντεο της βραδιάς :
https://www.youtube.com/watch?v=tsVXzc0UjII&t=28s
https://www.youtube.com/watch?v=sKLfSIaH23E&t=80s
Κωδικός
32125
Φωτογραφίες
31
Πρακτορείο
PAPADAKIS PRESS
Λήψη
18/01/2023 13:28:24
Καταχωρήθηκε
23/01/2023 16:53:51
Κατηγορία
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φωτογράφος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
Εκτύπωση Φωτογραφιών

Εκτύπωση Δελτίου Τύπου

|
Κωδικός
816722
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σούλης Βαλσαμάκης ( Μουσικοσυνθέτης
Μουσικός
Σολίστας στο μουσικό όργανο Μπουζούκι
Master ήχου ) Ευαγγελία Λεπεσιώτη ( Δημοσιογράφος Εκπρόσωπος Τύπου της Sigma Media Group
Αρχισυντάκτρια του Action In Greece και του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας ) Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author ) Στεφανία Μαρία Βαλσαμάκη ( CEO του κορυφαίου food blog : https://www.instagram.com/greekfood__/
Social Media Manager της Sigma Media Group για την διαχείριση πελατολογίου στο Ιnstagram )
|
Κωδικός
816712
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αριστέα Κοντόζογλου ( Δημοσιογράφος
Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
Εκπρόσωπος του dialogos.gr ) Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author ) Βασίλειος Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης (
Ιδρυτής του Greece Now Magazine στα Εμιράτα
Ανταποκριτής στο Greek City Times - Australia
Museum of Radio Broadcast and Arts - Greece )
|
Κωδικός
816713
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σάγια Τσαουσίδου ( President to the Association of European Journalists )
Βασίλης Κουτρουμάνος ( President of Greek Union of Photojournalists - photographers and videographers
P.E.F.F.E.E - " EIDISI " ) Κατερίνα Τσίγκα
|
Κωδικός
816714
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Costantino Salis ( Πρόεδρος Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού ) Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author ) Renato Gallieri ( Μέλος Δ.Σ. Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού και η σύζυγός του Evi Gallieri )
|
Κωδικός
816715
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author )
|
Κωδικός
816716
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author ) Πένυ Τσουκαράκη ( Food Greek tv stylist μαγειρικών εκπομπών
Scene designer σε εκπομπές μαγειρικής και σήριαλ
Σύμβουλος γαστρονομικής αισθητικής και προώθησης ) Κωστής Σακαλής ( Σύμβουλος τροφίμων )
|
Κωδικός
816717
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο executive chef Σπύρος Κορωνάκης επί των έργω του live cooking στο Κτήμα δεξιώσεων Veranda Latino,
που ενθουσίασε τους καλεσμένους της βραδιάς .
|
Κωδικός
816718
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σοφία Στάμου ( Πρόεδρος της Sigma Media Group
Leader του Action In Greece
CEO της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Cooking author ) Βασίλης Νάτσιος ( Δημοσιογράφος cosmopoliti.com )
|
Κωδικός
816719
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σπύρος Σιακαντάρης ( Αρθρογράφος
) Βασίλης Νάτσιος ( Δημοσιογράφος cosmopoliti.com )
|
Κωδικός
816720
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ελένη Κουμαντάνου ( Executive Chef
Μέλος της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας
Πρώην Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία αρχιμαγείρων ) Λίλα Καραποστόλη ( Ιδρύτρια της εταιρείας Food Issues
Restaurant Business Journalist, Speaker & Consultant
CEO of Culinary Center & Cookery Club «Μαθήματα Μαγειρικής» )
|
Κωδικός
816721
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Βασίλης Κουτρουμάνος ( President of Greek Union of Photojournalists - photographers and videographers
P.E.F.F.E.E - " EIDISI " )
Γιώργος Παπαθανασόπουλος ( Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε. )
|
Κωδικός
816723
ΠΑΡΝΗΘΑ - ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO - Η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μαρία Παπανικολάου ( Ιδιοκτήτρια Σχολής Μαγειρικής La Maison de Gourmet )